top of page

5 висновків про ІТ, які компанія має засвоїти після війни

В умовах війни проявляються всі недопрацювання бізнесу в частині IT. Економили на інвестиціях в IT? Неправильно розставляли пріоритети та відкладали "на потім”? Ми в CIOneer, сформулювали 5 висновків, які допоможуть вам у найближчий час.


1. Незалежно від розміру вашої компанії потрібен план безперервності бізнесу (BCP). Багато компаній не інвестували час і гроші у створення BCP планів, хоча саме цей план визначає послідовність дій у критичних ситуаціях і саме він може врятувати ваш бізнес.


2. Не використовували сучасні технології та зберігали всі дані локально? Відмовляйтеся від цієї практики – зберігати дані у хмарах не страшно, а правильно.


3. Багато хто не враховував управління ризиками IT команди – мобілізація у воєнний час, відтік фахівців за кордон. Побудувати гібридну команду, що працює з кількох країн світу, розробити матриці ризиків та управління буде дорожче, ніж усіх зібрати в офісі, але завжди дешевше, ніж зупинка бізнесу.


4. Віддалена робота? Covid допоміг вирішити це питання для багатьох компаній, проте не для всіх. Підприємства, що працюють віртуально – сьогодні найменш уразливі.


5. Окремо виділяємо розробку сценаріїв повернення до звичного життя, тому що грошей у вашого бізнесу, швидше за все, не буде.


І не забувайте, що все вищеперелічене має регулярно тестуватися.



18 переглядів0 коментарів

Comentarios


bottom of page